torstai 2. elokuuta 2018

Vaippoja, vaippoja, kaikille vaippoja!

Ai ette ole vielä saaneet tarpeeksenne vaippa-asioista? No sehän sattui sopivasti! Enhän mä muusta osaa nykyään puhuakaan.

Pikkupötkylä kasvaa valtavaa vauhtia, ja viimeisetkin S-kokoiset vaipat (eli ImseVimsen AIO:t) jäivät pieniksi. Siksipä meillä on ollut viime aikoina sopivia kestovaippoja sellainen määrä, että ne riittävät tasan yhden päivän. Siispä joka toinen päivä on kestoiltu ja joka toinen kertseilty. Paitsi silloin, kun ei ole ehditty pestä pyykkiä. Eihän tämä tällainen peli vetele. Siispä vaippakaupoille. Nämä löytyi:


Löysin kestovaippoja tori.fi:stä, paikalliselta hyväntekeväisyyskirpparilta ja FB:n roskalavaryhmästä. Osan sain ilmaiseksi, pienen kasan ostin 50 sentin kappalehintaan ja yhdestä Ikean kassillisesta pulitin 40 euroa. Kaiken kaikkiaan haalin viikonlopun aikana reilut 50 kestovaippaa, jotka maksoivat kalleimmillaan euron ja kymmenen senttiä kappaleelta. Kestovaipatus ei ole kallista, jos jaksaa ja ehtii etsiä edullisia vaippoja.

Toki näiden käytettyjen "sika säkissä" -ostosteni kanssa otan sen riskin, että vaipat ovatkin huonon mallisia, niiden kosteussulku on pilalla tai kuminauhat ovat löystyneet. Kotioloissa sillä ei kuitenkaan ole niin väliä, jos vaippa joskus falskaa. Tärkeintä mulle on, että kaapista löytyy aina joku kestovaippa, vaikka sitten huono.

Näissä hankituissa vaipoissa on paljon uusia tuttavuuksia, kuten FuzziBunz, Myllymuksut, SwaddleBee ja AlvaBaby. Iso osa oli TSI-vaippoja eli jonkun itse ompelemia. Ennestään tuttuja olivat äitiyspakkauksen vaipat: näitä Pilvi-, Kushies- ja Rhymetime-vaippoja saa usein käyttämättömänä halvalla tai ilmaiseksi. Vihreäkuvioinen Kushies on AIO-vaippa. Pilvi ja Rhymetime ovat taskuvaippoja ja niistä tykkään kovasti: ne on hyvän mallisia meidän muksulle ja (ainakin uutena) pehmoisia.


Mulla on tapana suorittaa perusteellisempi tahranpoisto silloin kun siirrän pieneksi käyneet vaipat varastoon. Samalla sitten putsailen käyttöön jääviäkin. Niinpä pruuttasin nestemäistä sappisaippuaa tahroille ja jätin vaipat päiväksi vatiin odottelemaan. Sitten pesin vaipat 60 asteessa. Tahrat lähtivät taas tosi hyvin, vain muutamaan vaippaan jäi pieni tummentuma. 


Käytän tuota samaa vatia myös villahousujen lanoliinittamiseen – myös sen hoidin ennen pieneksi jääneiden villahousujen varastointia. Siinäpä ne nyt taas kuivuu.

Nyt on kuulkaa lapselle vaippoja niin ettei taatusti lopu kesken! Imuja ei riittänyt läheskään kaikkiin, mutta nykyisilläkin imuilla saan täytettyä yli 40 vaippaa ja lisäksi hyllystä löytyy sisävaippoja. Tämä määrä riittää meillä 3-4 vuorokaudeksi: osa on pesussa, osa kuivumassa ja loput käyttövalmiudessa. Aika näyttää, mitkä vaipat sopivat pikkutyypille parhaiten. Mistä te muut kestovaipattajat olette hankkineet vaippoja, ja millainen määrä teillä riittää kokoaikakestoiluun?

2 kommenttia:

  1. Ei haittaa vaikka kirjoittaisit useamminkin kestoilusta, mä en ainakaan kyllästy :D Kun kukaan tutuista ei kestoile, niin vertaistuki ja rupatteluseura pitää etsiä muualta.

    Meillä pidetään yöllä edelleen kertsiä. Keräsin taas pitkästä aikaa rohkeutta ja kokeilin yökestoilua sekä sisävaippa-kuori- yhdistelmällä että taskuvaipalla. Hankkimani sisävaippa olikin sitten lopulta vauvalle liian pieni, ja lisäimujen kanssa istui tosi huonosti. Lisäksi en jotenkin tykkää ajatuksesta, että koko paketti on nopeasti ihan märkä/kostea, vaikkei se vauvaa näytäkään haittaavan. Taskuvaippa toimi paremmin, mutta paketti oli megamuhkea ja imut kyllä haisi aika pisuisilta aamulla... No jotenkin vaan liu' uimme takaisin kertsiin.

    Niin tuota yllä mainittuahan sä et kysynyt.. :-D Mä ostan lähes kaikki vaipat fb-kirppiksiltä. Joitakin yksittäisiä olen löytänyt livekirppikseltä ja imuja useinkin. Äo vaippoja olen kysellyt ja saanut tutuilta ilmaiseksi.

    Meillä kokopäiväkestoiluun riittää 18 vaippaa, pesen joka toinen päivä. Satunnaisesti kertsejä menee päivälläkin, ehkä joku 3-4 viikossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä ettei kyllästytä! :D Onneksi on internet ja virtuaalivertaistuki. <3

      Meillä päästiin hetkeksi aikaa täyskestoiluun, kun:
      A) vaippoja oli viimeinkin tarpeeksi
      B) rohkeutta oli kerätty riittävästi ;)
      C) olimme hellettä paossa alakerrassa, ja kun vaippavarasto oli lähistöllä, oli yökestoilu helpompaa. Nyt olemme muuttaneet takaisin yläkertaan nukkumaan, ja olen vähän luisunut takaisin yökertseihin ihan vaan logistisista syistä.. Noh, vähän laiskuuttanikin, nyt on ollut vähän uupunut olotila eikä pyykkääminen ole hotsittanut.

      Yövaipat on meilläkin melkosia muhkuja. Laitan yötaskuvaipan päälle usein vielä villahousut: jos vaippa valskaakin, ei kosteus pääse villiksien läpi vaatteisiin ja lakanoihin. Mutta onhan se aamun vaippa kyllä melkoinen, ei uskoisi miten paljon pissaa voi tulla pienestä ihmisestä. :D

      Mä en oo oikein löytänyt imuja kirppiksiltä ja meillä onkin ihan liian vähän taittoimuja. Valjastin siis käyttöön kaikki kulahtaneet käsipyyhkeet. Tekis vähän mieli ommella itse, oiskohan riittävän helppoa..?

      Poista