maanantai 26. marraskuuta 2018

Imetysmekko juhliin – toivoton tehtävä?

Juhlamekon tarve yllätti tuossa jokin aika sitten. Tuska ja ahdistus. Koska pikkujoulukausi on käsillä, niin ajattelin jakaa muutaman vinkin sulle, joka ehkä olet hankkimassa imetysvaatetta ensimmäistä kertaa ja olet yhtä pihalla kuin minä olin muutama kuukausi sitten.

Huomasin raskausaikana, että sopivien äitiysvaatteiden löytäminen kaupan rekistä on mission impossible. Hyvin harva vaatekauppa pitää valikoimassaan äitiysvaatteita, ja tarjolla olevat on mulle yleensä ihan väärän värisiä, mallisia tai tyylisiä. Tai sit oon vaan hankala asiakas. Ilmankin tietysti pärjää – ison mahan kanssa riittää kun lainaa miehen T-paitoja ja huppareita ja imettää voi ihan normivaatteissa. Mutta imetykseen suunnitellut vaatteet tekee imettämisestä helpompaa ja huomaamattomampaa. Kotona ei ole niin väliä, vaikka tissit vilkkuu, mutta juhlissa olisi ihan kiva hoitaa homma silleen "vähäeleisesti". 

Noh. Kiertelin jälleen kauppakeskusten vaatekaupoissa kuuntelemassa ei-oota ja sovittamassa mekkoja, joissa imettäminen edellyttää koko mekon nostamista korviin. Plääh. En muutenkaan tykkää shoppailusta, enkä varsinkaan tuntikausien kiertelystä ilman minkäänlaista tulosta. Viimein tajusin siirtyä nettiin googlailemaan haaveideni valkoista imetysmekkoa. Ja sieltähän se löytyi!


Minusta tässä on ihanaa vintage-henkeä. 


Mekko on Mamalicious-merkkinen Mivane June, ja matsku joustavaa ja pehmoista. Imetystoiminto on kätevä: väljä pitsiosa peittää aluskankaan, jossa on halkiot molempien rintojen kohdalla. Imetys onnistuu huomaamattomasti ja mahdolliset maitoroiskeet jää piiloon alusmekkoon. Pieni miinus läpikuultavasta aluskankaasta, tän alle ei voi ihan mitä vaan rintsikoita laittaa. Mekko on kivan joustava ja tyköistuva (eli muotoilevat sukkikset tuli ihan tarpeeseen, heh).


Mekko löytyi Mammas.fi -verkkokaupasta 50 % alennuksella, joten se on varmaankin poistuva malli – muun värisiä pitsimekkoja Mammasista löytyy kyllä nytkin. Laitoin tilauksen vetämään sunnuntaina ja ajattelin, että toimitukseen menee varmaan vähintään viikko. Mitä vielä – kahden tunnin kuluttua sähköpostiini kilahti tieto, että mekko on jo lähetetty. Tiistai-iltapäivänä sain viestin, että mekko on noudettavissa kaupan pakettiautomaatista. Nyt oli nopeaa toimintaa!

Olen hankkinut aiemminkin imetysvaatteista netistä, lähinnä isoilta ulkomaisilta yrityksiltä. Mua on kuitenkin vähän arveluttanut etenkin palautustuotekohun vuoksi – en halua tukea yrityksiä, jotka toimittavat asiakaspalautukset suoraan kaatopaikalle. Kotimaisten pienyritysten toimintatapoihin mulla on suurempi luotto, mutta joskus ongelmana on hankala verkkokauppasovellus: jos tuotteiden selaaminen ja hakeminen on turhan vaivalloista, jää tilaus tekemättä. 

Arvostan siis verkkokauppaa, josta tuotteiden etsiminen ja maksaminen on helppoa ja toimitus nopea – Mammasilla on. Valikoimista löytyy mm. Boob- ja Mamalicious-vaatteita, jotka havaitsin hyviksi jo raskausaikana: Mamalicious-toppahousut oli mun lempparit ison mahan kanssa (lähdin niissä synnyttämäänkin) ja Mamaliciousin farkkuja ja Boobin tunikaa käytin sekä raskauden aikana että synnytyksen jälkeen. En oikein tykännyt "masutuubifarkuista", ja Mamaliciousin mallistosta löysin pillifarkkuja, joissa vyötärön sivuilla on joustopalat. Ei purista kuulkaa mistään. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos. ;) Musta vaan on kiva kehua silloin kun homma toimii. 

Että terveisiä vaan Ouluun!

– meiramiina

P.S. Mammasilla on nytkin paljon hajakokoisia tarjoustuotteita jopa 70 % alennuksella, kannattaa käydä kurkkaamassa jos sulla on tarvetta raskaus- tai imetysvaatteille! Sieltä löytyy myös äitiystoppatakkeja – jos olisin nyt raskaana, saattaisin investoida tähän 3-in-1 Tikka -äitiystoppatakkiin, koska sitä voi käyttää paitsi normitakkina ja raskausajan toppiksena, myös kantamiseen. Plus että siinä on tosi komee kaulus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti