maanantai 17. syyskuuta 2018

Vaatteita nettikirpparilta: Vähänkäytetty.fi

Paketti tuli, jiihaa! Kerroinkin aiemmin, että tilasin vauvalle ja itselleni vaatteita Vähänkäytetty.fi -nettikirpparilta. Tilaukseni käsiteltiin pikavauhtia, eikä postissakaan kauaa mennyt: myöhään maanantai-iltana tehty tilaus oli mulla perjantaina. Hakusessa oli pikkutyypille perusvaatetta, ja valikoimaa oli valtavasti. Huomasin vasta kuvia ladatessani, että ostoksissani näyttäisi olevan jonkinmoinen väriteema. Oho.


Tilasin kolmet housut, kaksi bodya ja yhden paidan. Toimituskulut ovat aina 5,90 e. Norsubody on Ciraf-merkkinen eli S-ryhmän omaa vaatemerkkiä. Hinta 3,90 e. Raitabody on Pikkuset-merkkiä, ja se oli tämän paketin iloisin yllätys: kangas on laadukkaan ja vahvan tuntuinen. Tosin sen ei pitäisi olla enää mikään yllätys, olen havainnut Pikkusetin tuotteet aiemminkin hyviksi. Hinta 5,90 e.


Housut ovat Lindexin velourhousuja. Hinta 6,90 e / 3 kpl. Meillä oli muutamat tällaiset jo silloin, kun pikkutyyppi oli vastasyntynyt. Tykästyin niiden pehmeyteen ja leveään vyötäröresoriin. Jos nyt ihan totta puhutaan, meinasin lähettää tilaamani housut takaisin, koska ne tuntuivat postista tullessaan ihan kaameen karheilta. Jotenkin kuitenkin aavistin, että pesu ja rumpukuivaus auttaa. Ja oikeassa olin: housuista tuli taas ihanan pehmoiset lurttanat. Voiskohan olla, että jotkin pesuaineet tai huuhteluaine tekevät velourista koppuraisen?


Omppupaita on NOSH-merkkinen. Olen aiemmin ostanut FB-kirppareilta muutaman NOSH:n bodyn, ja ne on tuntuneet tosi laadukkailta. Eikä kuoseissakaan ole valittamista. Tämäkin oli hyvä ostos, vaikka paidassa olikin hitusen pesunukkaa. Hinta 6,90 e.


Itselleni tilasin treenivaatteet, olohousut ja neuleen. Näistä puolet oli erinomaisessa kunnossa ja edullisia: treenitoppi ja -caprit maksoivat yhteensä 8,20 e. Toinen puoli olikin suuri pettymys: olohousuissa oli vyötäröllä valtava reikä ja neuleessa tahra sekä niin voimakas hajuste, että alkoi pyörryttää. Vähänkäytetty.fi:ssä myyjät kirjoittavat itse tuotekuvaukset, ja tuotteiden kunto arvioidaan asteikolla 1-5. Jopa niiden "yhden tähden" tuotteiden pitäisi olla ehjiä, ja kaikki viat pitäisi mainita tuotekuvauksessa. Ihmettelen suuresti, miten joku KEHTAA myydä surkeaa tavaraa väittäen tuotteen olevan hyväkuntoinen? Haluaisin ajatella, että myyjälle on varmaan tullut joku inhimillinen moka, tai vaate on mennyt rikki kuljetuksessa. Kai sekin on mahdollista.

Mutta eipä tässä hassusti käynyt: normaalisti hinnanpalautuksesta vähennetään toimituskulut, mutta jos tuote ei vastaa kuvausta, sen saa palauttaa ilman että postituskuluja vähennetään. Yksityisen myyjän kanssa tällaisessa tilanteessa voisi tulla tosi ikävää vääntöä, nettikirpparin kanssa asia sujui helposti. Ilmoitin nettilomakkeella palautettavat tuotteet ja palautuksen syyn, ja sain sähköpostiini ohjeen tuotteiden postittamiseen. Palautus luvattiin käsitellä 14 vrk:n kuluessa siitä, kun paketti on perillä. Sitten saan rahani.

Vaikka kaikki tuotteet eivät olleet ihan siinä kunnossa mitä piti, aion jatkossakin tilata Vähänkäytetty.fi:stä (ellei maksun palautuksen kanssa tule ongelmia). Onhan tämä nyt huomattavasti turvallisempi tapa tehdä nettikirpparikauppaa kuin ostaa netin kautta yksityiseltä henkilöltä. Palautusoikeus on nettikaupassa melkoisen hyvä juttu.

Mä ihan todellatodella haluaisin hankkia mahdollisimman paljon tavaraa käytettynä, mutta tässä elämäntilanteessa ei vaan ole mahdollista kierrellä kirppareita tai viestailla miljoonan myyjän kanssa yksittäisistä vaatteista ja sopia noutoja sinnetännetuonne. Ihan mahtavaa, että tällainen turvallinen nettikirppari on olemassa!

– meiramiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti