maanantai 14. helmikuuta 2022

Metsäsynttärit

Pikkutyypin seuraavat synttärit kolkuttelee jo ovella. Löysin arkistosta kaksi vuotta sitten (öhöm) kirjoitetun postauksen, joka on sitten unohtunut julkaista. Tässä siis vihdoinkin ideoita muille metsäsynttäreitä suunnitteleville!

Koska Pikkutyyppi oli taaperona kovin kiinnostunut puista, eläimistä ja kaikesta luontoon liittyvästä, valikoitui kaksvee-synttäreiden teemaksi kuin itsestään metsäsynttärit – siis synttärit metsäteemalla (ei metsässä vietettävät synttärit, vaikka sellaisetkin ois kyllä ihan huippua joskus järjestää). Samalla saatiin ympättyä koristeluihin mukaan äitin suuri heikkous, eli ketut. 

Netin synttäribloggauksia selaillessani meinasin jo vaipua epätoivoon, kun postaukset pursuaa mitä upeampia leivosluomuksia ja upeasti koristeltuja juhlatiloja. Onko lasten synttärit nykyään näin hienoja juhlia, apua! Tokenin järkytyksestä ja totesin, että meidän juhlimistyyli saa luvan olla enemmänkin arkinen ja kotoisa.


En ole kummoinen kotitalousihminen, joten Pikkutyypin mummot riensivät hätiin. Tarjolla oli suolaista piirakkaa sekä perinteinen levytäytekakku itse tehdyllä vaniljakastikkeella ja meidän oman pihan marjoista tehdyllä hillolla. Kakun koristelin suklaalastuilla ja vadelmarouheella, jotka löytyi meidän lähi-ässän leivontahyllyltä – sen jälkeen kun oli etsinyt jotain metsäisiä strösseleitä tai muita kakunkoristeita kolmesta (3!) eri marketista JA yhdestä juhlatarvikekaupasta löytämättä yhtään mitään edes etäisesti metsäteemaan sopivaa.. Kakun kruunasi Woodland-kakkukoriste, jonka tilasin My Dream Day -juhlatarvikeverkkokaupasta. Kävi vähän silleesti, että kun näin tuon kakkukoristeen netissä niin se oli pakko saada. Must se on IHANA <3

Piirakan ja kakun lisäksi tarjolla oli kaurakeksejä, kettukarkkeja ja kaupan mustikkamehua. Ja tietty kahvia ja teetä.


No vähän lähti lapasesta ja tilasin kakkukoristeen mukana pikkuisen muutakin (no kun hei samoilla postikuluilla saa niin sehän on vähä niinkö SÄÄSTÖÄ). Pikkutyypin lahja pakattiin paperiseen kettupussiin. Se oli hänen mielestään aivan hirmuisen ihana, ja niinpä hän oppi syntymäpäivänsä aamuna sanomaan "kettu".


Pahvinen kokoa-se-itse-metsä oli (myönnettäköön) ihan turha, mutta hauska yksityiskohta.


Näin jossain myös kettulautasliinoja, ja nehän oli sitten kans pakko saada (en tiedä mikä juttu mulla on näitten kettujeni kanssa). Tämän satsin tilasin Pop Up Kemut -verkkokaupasta: kettu- ja pupulautasliinat sekä viirinauhat, kettuilmapallot ja pupupillit (sekä pieni yllätyslahja, kiitos Pop Up kemujen väki <3 )


Viirinauhat toi olohuoneeseen tosi ihanasti ja helposti juhlatunnelmaa, ja ne oli sankarille erittäin mieluiset. "Kettu! Pupu!" hän hihkui ja hyppeli innoissaan <3 Ajattelin, että pupuviiriä voi käyttää vaikka pääsiäisenä uudestaan. Harmittelin kun kettupillejä ei löytynyt, mutta pupupillit oli päivänsankarille tosi mieluiset. Juhlapöytään katettiin rennosti oransseja muoviastioita, onhan ne ihan ketunvärisiä.


Sitä aitoa metsäteemaa saatiin havuilla, joita hain omasta kuusiaidasta eteiseen ja juhlapöytään. Synttäriaamuna kävimme myös päivänsankarin kanssa kävelyllä keräämässä käpyjä isoon lasipurkkiin. Pitkä pöytä kasattiin olohuoneeseen. Väriteema, metsänvihreä ja ketun oranssi, jatkui liinoissa.



Kunnon ekoäiti olisi tietysti tyytynyt noihin muutamiin maatuviin ja uudelleenkäytettäviin koristeisiin, mutta tokihan nyt muutama ilmapallo piti ostaa, kun sattuivat marketissa silmään ja alennuksessakin olivat ja ja ja.. Siispä päivänsankarin nimellä varustettuja palloja, "Onnea 2-vuotiaalle" -palloja, kettupalloja ja folionumero.


Juhlat oli rennot ja hilpeät. Kemuihin osallistuivat oman perheen lisäksi Pikkutyypille tärkeitä aikuisia, jotka ihailivat leluja ja heittäytyivät leikkiin tilaisuuden edellyttämällä tavalla. Päivänsankari nautti saamastaan huomiosta täysin siemauksin ja "esitti ohjelmaa" ihan silleen spontaanisti. Kyllä kaksvuotiaat on vaan aika ihania epeleitä <3

Tällä kokemuksella sanoisin, että juhlajärjestelyissä vähempikin touhottaminen olisi riittänyt. Teemaan sopiva kakunkoriste, lautasliinat ja pillit tuo jo mukavasti juhlatunnelmaa, ja viirinauha tai ilmapallot on vielä helppo lisäys koristeluihin. Tärkeintä on kuitenkin kokoontua yhteen ja antaa lapselle aikaa ja läsnäoloa.

Seuraavia synttäreitä odotellessa, arvaatteko teeman: ROAAAAAAR!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti