lauantai 17. helmikuuta 2018

Vauvan hoitopöytä ja pinnasänky








Posti toi ihanan paketin: Jollyroomista tilaamani hoitoalusta ja pinnasängyn reunapehmuste tulivat! Nyt sain viimein loputkin vauvatavarat valmiiksi.



Taisinkin aiemmin mainita, että mieluisan hoitoalustan löytäminen oli haastavaa. Viimein löysin tämän NG Baby-merkkisen hoitoalustan Circus-kuosilla – ja pinnasängyn reunapehmusteen samaa sarjaa. Samalla kuosilla olisi ollut tarjolla myös syöttötuolin pehmuste, lakanat ja unipesä. 

Hintaa näille tuli yhteensä 70 euroa, mikä on minusta PALJON (vaikka alusta olikin alessa). Mutta lohduttaudun sillä, että nämä on lähestulkoon ainoat tavarat, jotka vauvalle on hankittu uutena.

Olin muuten ihan ihmeissäni, kun nämä toimitettiin tuommoisissa vetoketjullisissa SÄILYTYSPUSSEISSA. En oo tottunut tämmöiseen luksukseen. Kun ostaa yleensä käytettyä tavaraa, on tottunut toimitusten saapuvan korkeintaan lähikaupan muovikassissa.





Päätimme rakentaa hoitotason itse, jotta saamme samalla reilusti säilytystilaa vauvan vaatteille ja muille varusteille. "Babystation" sijaitsee meidän makkarin alkovissa. Ratkaisuun päädyttiin, koska kylppäriin ei olisi millään mahtunut edes pikkuruista hoitopöytää, ja pesukoneen yhteyteen hoitopöytää ei meillä voi sijoittaa koska pyykkitupa on kellarissa. Tarkoitus on siis toimittaa hoitotoimenpiteet pääosin makkarissa – ehkä jopa kylvetys, koskapa kylppärimme on niin pieni, että ammeenkin mahduttaminen sinne tekee tiukkaa. 

Tason alla on sulassa sovussa valkoisia Elfa-koritorneja ja musta Baukkarin koritorni – harkinnassa on, pitäiskö eteen lisätä vielä verho. Elfan rungot ja osa koreista on peräisin mun vanhemmilta ja niillä on ikää varmaan parikymmentä vuotta: hyvin pelittävät edelleen! Plussaa on tietysti se, että näihin saa edelleen helposti varaosia: me hankittiin lisää syviä koreja, "tulpat" jalkoihin ja etikettejä. Yhdessä tornissa on vaippatarvikkeet: ylimmässä valmiiksi kasatut vaippapaketit ja kertsit, seuraavassa sisävaipat ja taskuvaipat, kolmannessa villahousut ja kuoret ja alimmassa lisäimut. Viereisessä tornissa on vaatteet ja viimeisessä kaikki muu vauvatarvike. Hoitotason alla on roskis ja vieressä pyykkikori "kuivalle" pyykille. Vaipoille on lisäksi muovinen ja kannellinen pyykkikori vessassa, jotta huuhdellut (eli märät) likavaipat voi heittää siellä suoraan pyykkikoriin.

"Sisustimet" löytyi meiltä ennestään sieltä täältä: mustista asioista tykkään missä ja milloin vaan, ja koska alkovin lattia on punainen, päätin keräillä hoitotasolle myös punaisia juttuja. Tason yläpuolelle ruuvattiin vanha, mustaksi spraymaalattu metallilankahyllykkö: olen jostain syystä ihan rakastunut näihin. Tykkään hurjasti myös vanhoista vaaoista ja emaliastioista ja niitäkin pääsi säilyttimiksi usein tarvittaville hoitokamoille. Luulisin, että sellaisia ovat ainakin vanulaput ja harsot. Ehkä. Ostin varalta myös Urtekramin sinkkivoidetta ja tuommoista vauvanpesuainetta. Muut hoitotarvikkeet tulivatkin äitiyspakkauksesta. Kirpparilta löytynyt punainen lamppu on uudempaa tuotantoa mutta sopii mielestäni hyvin noiden vanhojen emalien kaveriksi. Musta harsoille varattu kori on muistaakseni Ikeasta.


Hoitotasolla seikkailee myös virkkaamani kolme pientä elefanttia ja pari mustekalaa. Pörisevä ampparilelu ja helistin ovat viihdyttäneet myös siskoni lapsia.


Pinnasänky on kiertänyt lähipiirissä jo yli kymmenen vuotta, ja meidän vauva on tietojeni mukaan kuudes joka siinä nukkuu. Siitä otetaan todennäköisesti vielä etulaita pois ja siirretään ihan kiinni sänkyyn "sivuvaunuksi" – jos vauva ylipäätään suostuu nukkumaan siellä. Alunperin ajattelin laittaa pinnikseen äitiyspakkauksen laatikon ja siksi tuumasin ettei reunapehmustetta tarvita. Tulin kuitenkin siihen lopputulemaan, että vauvalla olisi hyvä olla nukkumapaikka myös alakerrassa ja päätin sijoittaa äitiysboxin sinne. Sänky näyttikin sitten jotenkin paljaalta ja hirmuisen suurelta ilman pehmustetta, joten päätin investoida.
Lakanoina on Finlaysonin valkoinen Marjassa-setti (vauvakoko eli peitto äitiyspakkauksen täkkiin sopiva 85 x 125 cm ja tyynyliina 40 x 60 cm). Ostimme meidän omaan sänkyyn mustat Marjassa-lakanat tammikuun alennusmyynnistä (puoleen hintaan, kyllä kannatti odottaa) ja halusin vauvalle petivaatteet samaa sarjaa: valkoinen vauvaversio löytyi Minimanista. Nuo valkoiset on minusta aivan hirmu ihanat, ja mustissa taas on sopivasti huumoria mun makuun. 

Vauvalle on nyt siis valmisteltu peräti kolme nukkumapaikkaa: pinnasänky, äitiyspakkauslaatikko ja unipesä. Saas nähdä, missä pikkutyyppi tykkää lopulta nukkua. Todennäköisesti kantoliinassa, ja kaikki mun hienot petiviritelmät osoittautuu turhiksi, heh. Mutta oonpahan saanut purkaa pesänrakennusviettiäni tähän petihommaan oikein huolella.

Tervetuloa vauva, sua odotetaan. <3

– meiramiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti