torstai 8. helmikuuta 2018

RV 38: laskettu kuukausi ja viimeisiä vauvahankintoja

Sillä lailla. Juuri kun sain tämän postauksen valmiiksi, onnistuin jotenkin sähläämään ja kadottamaan koko tekstin. Äh. Mitähän mä olinkaan sanomassa?

Nyt on siis täynnä 38 raskausviikkoa, ja "laskettu kuukausi" on alkanut – sain jo kauan aikaa sitten neuvon, ettei kannata odottaa laskettua päivää, vaan ajatella synnytystä tapahtuvaksi milloin vain raskausviikkojen 38-42 välillä. Tähän olen pyrkinyt, mutta pakko kai se on myöntää, että silti olen ajatellut vauvan syntyvän VIIMEISTÄÄN laskettuna päivänä. Nyt yritän asennoitua siihen, että synnytykseen saattaa vierähtää vielä neljä viikkoa.

Mennyt raskausviikko alkoi vähän ankeissa tunnelmissa. Mieliala oli melko surkea aina, jos jouduin olemaan kotona yksin, ja Ukkosen menot tuntuivat ihan ylivoimaisen epäreiluilta – vaikka järjellä ajateltuna totta kai ymmärrän, ettei mulla ole täällä mitään hätää eikä mies voi olla koko aikaa mun kanssa. Onneksi Ukkoseni on ymmärtäväistä sorttia, ja hän järjesti menojaan niin, että pystyy olemaan enemmän kotosalla. Olemme puuhalleet yhdessä keskeneräisiä projekteja valmiiksi ja ihan vaan hengailleet. Ai että on tehnyt hyvää.

Sain tehtyä myös vihoviimeiset vauvahankinnat. Olen etsinyt käytettyä hoitoalustaa kauan ja hartaasti, mutta niitä on liikkunut kirppareilla yllättävän huonosti. Tarjolla olevat on olleet joko liian kaukana, kalliita tai kuosiltaan sellaisia, ettei ne vaan mitenkään istu tämän huushollin tyyliin. Tiedetään, tiedetään, kakkavaippojen vaihtamiseen kelpaa rumempikin alusta eikä se ole edes välttämätön – musta kuitenkin tuntuu, että tulen katselemaan sitä alustaa aika usein lähikuukausina, joten ei kai ole liikaa pyydetty, että se miellyttäisi silmää? Käytetyn tavaran markkinat oli siis koluttu jo niin moneen kertaan tuloksetta, että luovutin ja siirryin verkkokauppoihin. Viimein löysin Jollyroomista mieluisen alustan ja vielä pinnasängyn reunapehmusteenkin samaa kuosia. En malta odottaa, tulispa ne pian!

Fyysinen vointi on ollut kuluneella viikolla ihan ok, vaikkakin liikkuminen on melko kankeaa varsinkin aamuisin. Mulla on varmaankin rannekanavaoireyhtymä, koskapa kädet puutuvat, sormia pistelee ja ranteita särkee: vaiva tuntuu onneksi pysyvän kurissa sormia jumppailemalla ja rannetuella. Alavatsalla ja nivusissa tuntuu päivä päivältä enemmän kaikenlaisia jomotuksia, vihlaisuja ja paineentunnetta, eli kyllä siellä koko ajan tapahtuu edistystä. Neuvolassa todettiinkin vauvan laskeutuneen jo tosi matalalle lantioon, vaikkakaan pää ei ole vielä ainakaan täysin kiinnittynyt. Seuraava neuvola-aika varattiin jo viiden päivän päähän saatesanoilla "nähdään sitten, ellette ole synnyttämässä" – aika hurjaa!

– meiramiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti