perjantai 5. tammikuuta 2018

Kirppislöytöjä ja kotimaisia lastenvaatteita

Piipahdimme viime viikolla Tampereella Lielahtikeskuksessa. Matkaan tarttui pieni pala väriterapiaa.


Nimittäin ruskea Pikkuset-haalari, ihanan vihreät Tutta-puolipotkarit, Metsolan retropotkarit, Kivat-merkkinen ruskea kypärälakki sekä Ruskovillan paita, rinnanlämmittimet ja vaippahousut (jotka vilahtivakin jo aiemmassa postauksessa).


Kuvan vaatteista vain haalari on uutena ostettu ja loput kirpparilöytöjä - mutta hankinnat löytyivät saman katon alta. Vekaratori Fantti on nimittäin lastentarvikkeisiin keskittynyt kirpputori, jonka kanssa samassa liiketilassa toimii ekohenkisiä ja kotimaisia lastentarvikkeita myyvä Pajumaja. Samasta paikasta löytyy myös kantovälineitä vuokraava Lainahaikara sekä ihana aidattu leikkipaikka ja temppusali: voisin kuvitella että pikkuihmiset viihtyvät erinomaisesti shoppailun ajan. Pajumaja myy mm. Tulan kantoreppuja, jollainen on mahdollisesti meillä hankintalistalla. Toistaiseksi repun sovittaminen on kuitenkin liian haastavaa, koska.. no, maha.

Olen käynyt ostoksilla vasta kaksi kertaa, mutta käyn taatusti vastakin: palvelu on ystävällistä ja mutkatonta, ja molemmilla kerroilla on jotain mieluista tarttunut mukaan. Plussaa siitä, että Fantista löytyy rekki myös käytetyille äitiysvaatteille.

Kotimaisia lastenvaatteita

Tällä kertaa olin erityisen tyytyväinen, että kirpparin puolella sattui olemaan Ruskovillan tuotteita, ne kun olivat hankintalistalla joka tapauksessa. Vaippahousut ovat pehmoista luomumerinovillaa, rinnanlämmittimet luomuvillaa ja -silkkiä ja vauvan paita 70 % merinovillaa ja 30 % luonnonsilkkiä. Voisin kuvitella, että silkkivilla tuntuu vastasyntyneen helmivauvan päällä ihanan pehmoiselta ja lämpimältä. Haluaisin hankkia vauvalle vielä Ruskovillan silkkimyssyn pienen pään suojaksi.

Tummanruskea kypärälakki on myös 70 % merinovillaa ja 30 % silkkiä. Kivat-tuotemerkki ei ollut minulle ennestään tuttu, mutta pipon pesulappu kertoo sen olevan tamperelaista alkuperää. Googlasin vielä ja tottahan se on: Kivat-tuotteet valmistaa vuonna 1975 perustettu tamperelainen perheyritys Agtuvi.

Ostokseni olivat muutenkin tällä kertaa (ainakin jollain tasolla) kotimaiset: Tutta on suomalaisen Reima Oy:n tuotemerkki, vaikkakin pöksyissä kerrotaan että ne on ommeltu Bangladeshissä. Myös Metsola on kotimainen, mutta en pikaisella guuglauksella löytänyt firmasta enempää tietoa. Nuo potkarit on kyllä NIIIIIIN retrot että tekisi mieleni selvittää, milloin ne on valmistettu.

Äitiyspakkauksista tutut Pikkuset-tuotteet valmistaa niin ikään tamperelainen Black Moda Oy. Tuotteet valmistetaan yrityksen tehtaalla Portugalissa. Pikkuset-tuotteilla on Ökö-Tex-sertifikaatti, ja tämä ostamani haalari on vieläpä 100 % orgaanista puuvillaa. Hinta oli muistaakseni vähän alle 13 euroa - ei mielestäni ollenkaan paha hinta luomupuuvillaisesta haalarista, vai mitä tuumaat? Tajusin muuten vasta nyt, että aiemmassa postauksessa esittelemäni lakuhaalari on samaa Pikkuset-merkkiä. Jokin näissä nyt selvästi viehättää!

Äitiys- ja imetysvaatteita

Lielahtikeskuksesta löytyy myös Babystylen myymälä, jossa piipahdimme katsastamassa lastenvaunutarjontaa ja muutenkin tuumailemassa, että mitä vielä pitäisi hankkia. Tässäkin liikkeessä on erinomainen palvelu: ainakin neljä myyjää kävi luontevasti tarjoamassa apua sitä kuitenkaan tyrkyttämättä. Saimme perusteellisen vaunuesittelyn ja paljon vinkkejä siihen, mitä asioita tulisi ottaa huomioon vaunuja valitessa. Babystylessa myydään myös äitiysvaatteita (ainakin Mamalicious ja Boob -vaatteita sekä Carriwell-alusvaatteita ja Anita-tukivöitä).

Olen muuten tykännyt kovasti juuri noista Mamalicious-vaatteista, joihin törmäsin Lempäälän Ideaparkin Name It -liikkeessä. Etenkin alkuraskauteen löytyi kivoja joustavia farkkuja, joissa oli "mahatuubin" sijaan leveät kuminauhakaistaleet sivuilla. Uskoisin että niitä on kiva käyttää myös synnytyksen jälkeen, kun kroppa ei ole vielä palautunut ja keskivartalo tarvitsee edelleen tukea. Myös toppahousut ja juhlamekon löysin Mamalicious-mallistosta: mekossa on isollekin mahalle tilaa ja se on niin mukava päällä, että sitä tekisi mieli käyttää kotosallakin. Arkivaatteita olen käynyt ostamassa H&M:ltä: alusvaatteita, legginsejä ja T-paitoja on löytynyt kohtuuhinnalla myös luomupuuvillaisena eli conscious collection -mallistosta.

Yritän elellä "ekohkosti" eli kierrellä kirppareita ja suosia luomua tai kotimaista silloin kun se on mahdollista. Melko usein löydän silti itseni hakemassa H&M:n hyllyiltä jotain, jonka tarvitsen just-nyt-heti. Etenkin äitiysvaatteiden tarve iski aika vauhdilla, eikä silloin ole aikaa kierrellä kirppareita kun aamulla pitäisi mennä töihin eikä housut enää mahdu kiinni.. Sitä paitsi äitiysvaatteita tuntuu liikkuvan kirppareilla yllättävän vähän: olen käynyt katsastamassa paikallisten pöytäkirppisten lisäksi parikin kertaa myös Lielahden Kontin ja keskustan UFF:n, mutta valikoimissa on ollut sillä hetkellä vain muutama vaate. Onneksi bongasin paikalliselta nettikirpparilta kassillisen oikean kokoista kampetta kohtuuhintaan.

Seuraavaksi pitäisi alkaa etsiskellä imetyspaitoja ja -mekkoja. Vinkkejä potentiaalisista kirppareista Tampereen seudulla?

- meiramiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti