torstai 19. heinäkuuta 2018

Kirpparilla: Lastenkirppis Into

Kävimme jonkin aikaa sitten tutustumassa Lastenkirppis Intoon, joka sijaitsee Tampereella Koskikeskuksessa. Koskariin pääsee hyvin bussilla eikä juna-asemaltakaan ole pitkä matka. Autolla voi hurauttaa Koskarin parkkihalliin ja nousta hissillä suoraan kauppakeskukseen.

Itse Koskari onkin sitten melkoisen sekava paikka. Into sijaitsee 0-kerroksen (puolikasta kerrosta ylemmällä eli jollain ihme 0,5-kerroksen) sivukäytävällä, jonne ei pääse kauppakeskuksesta vaunujen kanssa kuin pyörätuolihissillä. Tai jos pääsee, niin kertokaa ihmeessä. Hissi on ahdas, joten minä kannoin vauvan liukuportaissa ja Ukkonen vaunut portaita pitkin. Otavalankadun hissi tulee suoraan Inton eteen, eli varmaankin vaunullisille olisi helpointa kiertää Intoon ulkokautta. Lastenhoitopaikka sijaitsee kolmannessa kerroksessa: päädyimme hissillä keskelle lääkäriasemaa. Hieman oli pöllämystynyt fiilis, mutta vastaanottohenkilökunta näytti siltä että ovat tottuneet eksyneisiin ostoskeskusasiakkaisiin.. Itse lastenhoitotila oli ihan ok: vessassa oli vaipanvaihtotaso ja viereisessä verholla erotetussa tilassa imettäjälle nojatuoli sekä toinen vaipanvaihtopaikka. Tilassa oli myös mikro ja ruokapöytä. Vieressä oli leikkitila, mutta sitä en tutkinut sen tarkemmin.

Lastenkirppis Into sen sijaan ansaitsee kehut: kirppis on ihanan suuri, siisti ja avara. Tavaraa on paljon, ja tarjolla olisi ollut vaikka kuinka paljon sopivan kokoisia vaatteita pikkutyypille. Myymälässä on erilliset rekit esimerkiksi äitiysvaatteille sekä lasten erikokoisille ulkovaatteille, jos en aivan väärin muista niin kengillekin taisi olla oma hylly. Pöydät ovat siistejä, ja monissa oli lappu kertomassa, minkäkokoisia vaatteita on tarjolla. Matkaan tarttui parit vaatteet tulossa olevia juhlia varten sekä vihreä kesähaalari: tällaiset nepparilliset kesähaalarit on osoittautuneet aika käteviksi. Yöpukuna näitä taidetaan vaatekaupoissa myydä mutta väliäkös sillä.



Kirppispöytien lisäksi Intossa on myynnissä uusia tuotteita, mm. Pikku Kakkonen, Muumi ja Herra Hakkarainen -vaatteita. Meinasin seota kun hipelöin ihania haalareita, mutta hillitsin itseni. Jos etsit Tampereen tuliaisia tai vauvalahjaa, Lastenkirppis Intosta löydät sellaisen taatusti!

Mukaan tarttui siis muutama edullinen ostos, vaikka oikeastaan menimme Intoon myymään emmekä ostamaan: tarjosin nimittäin äitiysvaatteitani Inton ostopalveluun. Ostopalvelussa vaatteet viedään kirppikselle sovittuna päivänä, henkilökunta arvioi vaatteiden menekin ja myyntihinnan ja tekee tarjouksen, jonka voi hyväksyä tai hylätä: asiakkaalle maksettava summa on 40 % arvioidusta myyntihinnasta. Myymättä jäävät toimitetaan kirpparilta hyväntekeväisyyteen. Jätin siis sovitusti kassillisen vaatteita kassalle ja lähdimme kiertelemään. Ennen kuin pääsimme takaisin kassalle, oli kännykkääni jo kilahtanut tarjous. Harvinaisen nopeaa palvelua! Tehty tarjous oli mielestäni oikein kohtuullinen, ja sain rahani jo samalla reissulla.

Kirppareilla kiertely oli entisessä elämässä mukavaa päämäärätöntä haahuilua, kiireetöntä etsiskelyä ja yllättäviä löytöjä. Nyt äiti-ihmisenä yritän tehdä tehokkaita täsmäiskuja – kirppistely ei oo kovinkaan rentouttavaa jos vaunut tukkii koko käytävän, seuralaisella on köntsät housussa tai hän vaatii maitobaarin avaamista kesken kierroksen. Huomaankin katselevani kauppoja ja kahviloita ihan uusin silmin: vauvan kanssa liikkuessa kaupat valitaan esteettömyyden ja saniteettitilojen mukaan. Siksi ostoskeskuksissa sijaitsevat kirpparit ovat niin kovin käteviä. Tampereella niitä on ainakin kolme: Lastenkirppis Inton lisäksi olen piipahtanut Vekaratori Fantissa Lielahtikeskuksessa, ja seuraavaksi aion käydä visiitillä Lastenkirppis MiniPandassa Linnainmaan Citymarketilla. Samalla voi pyörähtää muillakin asioilla ja ruokaostoksilla.

Ai kauheeta. Musta on tullut mutsi. Sellainen ostoskeskusmutsi, joka ei shoppaile vaan hankkii tehokkaasti samalla reissulla koko perheelle vaatteet, kuukauden vaipat, naapurin kissalle ruokaa, kummilasten joululahjat ja vuoden shamppoot kun kerran halvalla sai. Ihanaa!

– meiramiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti